Adellijke familie verkoopt Hof ter Laken: "Te duur om te blijven onderhouden"

Het domein Hof ter Laken in Heist-op-den-Berg wordt eind dit jaar opengesteld voor het grote publiek. Het Kempens Landschap heeft Hof ter Laken nu samen met de gemeente gekocht. De volgende maanden moeten er nog heel wat werken gebeuren.

Het 30 hectare grote domein is al sinds de 14e eeuw eigendom van enkele adellijke families, en was dus niet toegankelijk voor het publiek. "Het kasteel is al eeuwen in handen van de familie", vertelt Emanuel de Gruben, de zoon van de baron, "dus ben ik het zwarte schaap dat het nu moet verkopen. Maar de tijden zijn veranderd, en het wordt erg moeilijk om alles te blijven onderhouden." 

Het Kempens Landschap heeft Hof ter Laken nu samen met de gemeente gekocht, voor 3,5 miljoen euro. De volgende maanden zullen de dreef en de boomgaard aangepakt worden. In het kasteel en de vierkantshoeve zou later horeca komen. 

Meest gelezen