Videospeler inladen...

"Advocaat maakte in het geheim opname van gesprek met Trump over betaling Playboy-model"

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft bij een huiszoeking een opname gevonden waarop de Amerikaanse president Donald Trump te horen is en zijn advocaat Michael D. Cohen. Cohen zou de opname in het geheim hebben gemaakt. Het opgenomen gesprek gaat over de betaling van Karen McDougal, een vrouw waarmee de president een relatie zou hebben gehad in 2006.  

De opname werd gevonden tijdens een huiszoeking in april, schrijft de New York Times. De FBI viel toen het kantoor van Cohen binnen op vraag van de speciale aanklager in het Ruslandonderzoek, Robert Mueller. Die wil onder meer weten of Trump vrouwen heeft betaald om verhalen uit de media te houden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016. Dat zou mogelijk in strijd zijn met wetten rond campagnefinanciering.

Rudolph Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump, bevestigde vandaag in een telefoongesprek dat de president de betalingen met Cohen op de tape wel degelijk had besproken, maar zei dat de betaling uiteindelijk nooit was uitgevoerd. De opname zou minder dan twee minuten duren en daarin zou blijken dat de president niets verkeerd had gedaan.

Het voormalige Playboy-model Karen McDougal zei dat ze in 2006 een affaire was begonnen met Trump, kort nadat diens vrouw Melania hun zoon Barron ter wereld had gebracht. De playmate verkocht tijdens de laatste maanden van de presidentiële campagne de exclusieve rechten van haar verhaal aan The National Enquirer voor 150.000 dollar, maar het roddelblad heeft haar verhaal nooit gepubliceerd.

Dat zou passen binnen de praktijk van "catch and kill". Met die techniek begraven tabloids verhalen om de persoon over wie ze gaan een gunst te verlenen.

Meest gelezen