Duikers zoeken naar de gezonken boot.
AFP or licensors

17 doden bij bootongeluk in Missouri (VS)

In de Amerikaanse staat Missouri zijn 17 doden gevallen bij een bootongeluk. De boot met toeristen voer op een meer en zonk toen het in stormweer terechtkwam. Het ging om een amfibie-voertuig dat zowel op land als op water kan rijden en varen. Aan boord waren zeker 31 mensen, bij wie ook kinderen. 

De lokale brandweer spreekt van een "mass casualty incident". De "duck boat", een amfibiebus gebruikt voor toeristische tochtjes, kapseisde in Table Rock Lake, een kunstmatig meer in het zuidwesten van Missouri. Op het moment van het ongeval woedde er een onweer met hevige rukwinden, waardoor bomen in de omgeving van het meer werden ontworteld en stroomkabels beschadigd. De amfibieboot is volledig gezonken. 

In totaal waren er 31 inzittenden in het voertuig, onder wie ook kinderen. Er zijn in totaal 17 doden. Of er ook minderjarigen onder de dodelijke slachtoffers zijn, wilde de lokale autoriteiten niet bevestigen. Volgens de sheriff worden wel drie kinderen verzorgd in het ziekenhuis.

Met het soort boot zijn al eerder ongelukken geweest, onder meer in 2010 in Philadelphia. Toen kwamen twee mensen om.  

Archieffoto: Ongeluk met Duck Boat in 2010 in Philadelphia
AP2010

Meest gelezen