Chiro van Beselare zet kamp vroegtijdig stop, te veel zieke kinderen

De Chiro van Beselare heeft haar kamp in Herbeumont in de Ardennen vroegtijdig stopgezet. Veel kinderen waren ziek geworden door een maag-darmontsteking met symptomen als braken en diarree. De leiding besliste daarom om het kamp stop te zetten en vroeger naar huis te komen. Ze waren met meer dan 200 op kamp. 

Op een Chirokamp in Herbeumont, in de provincie Luxemburg zijn veel kinderen uit Beselare, West-Vlaanderen ziek geworden. De jongeren hadden een maag-darmontsteking, moesten overgeven en hadden diarree. Het kamp is daarom vroegtijdig stilgelegd.

De Chiro van Beselare was op 11 juli op kamp vertrokken, met een groep van ongeveer 230 kinderen, leiding, kookploeg en medewerkers. Morgen zou de laatste dag geweest zijn. 

"Afgelopen weekend was er één kindje ziek, maar dat ging snel over", zegt een volwassen begeleider bij Chiro Beselare. "Maar het virus moet zich toch heel snel verspreid hebben onder de kinderen die dicht bijeen leven op zo'n kamp. Begin deze week raakten nog andere kinderen ziek". 

"Wij hebben controle gehad van de huisartsen en die menen dat het om een virus gaat. Het lag zeker niet aan de voeding. Maar omdat het aantal zieke kinderen bleef toenemen hebben we beslist om het kamp vroegtijdig te stoppen". 

De jongste afdelingen zijn sinds gisteren thuis. De oudere kinderen zijn vandaag nog in Herbeumont om alles af te breken.

Meest gelezen