Videospeler inladen...

Dagboek van Tomorrowland: Carpe diem, dude, met eenhoornballonnen in de hand en bloemen in het haar

Michèle Cuvelier van Studio Brussel plukt de dag op dancefestival Tomorrowland in Boom. Dit zijn haar indrukken. "Glitter, kapsels die recht uit een glossy magazine komen en sixpacks."

Liefste dagboek,

Ze zeggen wel eens dat de wereld een dorp is, maar dat bewijst Dreamville als geen ander. Dat is de camping van Tomorrowland, en de meest internationale camping die je je maar kunt inbeelden.

Het fijne en gezellige aan de zaak is dat er geen subcampings zijn: de People of Tomorrow delen alles, ook het lapje grond waar ze dit weekend proberen een paar uur slaap te scoren.

Maar toch markeren ze hun tent door massaal vlaggen te hijsen van hun land van herkomst. Rondwandelen op de camping is als een reis rond de wereld in een paar stappen.

Sven Michiels - Photography

Die vlaggen. Dat springt het meest in het oog als je arriveert op Tomorrowland. Gedrapeerd rond de schouders of de heupen: het is hét fashion item van Tomorrowland, alle bloemenkransen en glitters ten spijt.

Nu iedereen afkickt van het WK, is dit de plek waar het voetbal een extreem lang leven beschoren is. Voornamelijk bij de Fransen. Of vallen ze gewoon extra op omdat ze ons uit de finale hielden?

In elk geval is de komst van Tomorrowland welkom voor al wie zocht naar een manier om zijn Belgische WK-vlag te recycleren.

En om vlaggenmopjes uit te halen. Ik zag vandaag een groepje Belgen over de grond rollen voor de voeten van een trosje Brazilianen. De Neymarrol, een universeel bindmiddel.

Long story short: de hele wereld is in Boom. Soms lijkt het alsof er meer nationaliteiten aanwezig zijn op Tomorrowland dan er landen bestaan.

Sven Michiels - Photography

Pure blijdschap

En meer dan voetbal of vlaggen, zijn het de beats die de People of Tomorrow ‘uniten’. En de pure blijdschap die daarbij komt kijken.

De uitgelaten sfeer zegt niets anders dan: wij zijn hier, vanuit alle hoeken van de wereld, om ons rot te amuseren. Een cynicus zou dat lichtzinnig noemen. De jongedame of jongeheer hier antwoordt: carpe diem, dude. We plukken de dag met eenhoornballonnen in de hand en bloemen in het haar. Een cocktail in de hand en een hoofd dat deint op de beats.

Tomorrowland is zien en gezien worden. Ik heb meer afgetrainde mannenbasten gezien op een paar uur dan een jaarabonnement in de fitness mij zou opleveren. De glitter, de kapsels die recht uit een glossy magazine komen en die sixpacks: de oren willen wat, maar de ogen evenveel. Het verbaast me dan ook niets dat er een fitness aanwezig is op Dreamville. Je spieren ’s ochtends lekker oppompen om ook figuurlijk opgepompt de dag door te komen.

Jokko

Zien en gezien worden

Daar hebben de People of Tomorrow geen enkel probleem mee. Het is dag zero, er komen nog drie feestdagen aan, en ze dansen hun ziel al uit hun lijf op The Gathering, de wellustige openingsreceptie met de ene na de andere DJ die je feestmodus aanzet. De beste beats van 13u ’s middags tot 1u ’s nachts: het is de perfecte marinade om klaargestoomd te worden voor het échte Tomorrowland. Met de winnaar van onze Studio Brussel DJ-Battle Proudmich die de allereerste platen mocht draaien. Op een dag als vandaag zéér proud, zijn oogjes fonkelden harder dan de glitters op de wangen.

Wat moeten we onthouden van de preparty op The Gathering? Dat we klaar zijn voor de madness. Laat die confettikanonnen maar komen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen