Videospeler inladen...

Gebruik van drinkwater nu ook beperkt in 15 gemeenten in Vlaams-Brabant

Als gevolg van de aanhoudende droogte heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant beslist om het gebruik van drinkwater te beperken in 15 gemeenten van de provincie.

Het is bijvoorbeeld verboden om kraantjeswater te gebruiken om de wagen te wassen, het gazon te besproeien of zwembaden te vullen. De beslissing komt er op vraag van de Vlaamse Milieumaatschappij. Het verbod geldt in de gemeenten Affligem, Asse, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat. De beslissing gaat in vanaf nu maandag 23 juli. 

Inwoners die zich niet aan het verbod houden, riskeren een geldboete van 26 tot 200 euro en/of een gevangenisstraf van 8 tot 14 dagen.

Meest gelezen