Videospeler inladen...

Het Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt voor de hitte

Het Agentschap Zorg en Gezondheid waarschuwt voor de hitte van de volgende dagen. De kans is groot dat daardoor mensen meer gezondheidsklachten krijgen.

Met de hoge temperaturen die dit weekend worden verwacht heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid de waarschuwingsfase van het warmteactieplan geactiveerd. Dat gebeurt automatisch één of twee dagen voor het echt  warm wordt. Door de hitte kun je allerlei klachten krijgen zoals duizeligheid, hoofdpijn en in ernstigere gevallen uitputting, uitdroging en zelfs een hitteslag.

Marleen Van Dijk van het Agentschap raadt daarom aan om voldoende water te drinken en jezelf koel te houden: “hou ook je woning koel, blijf in de schaduw, zoek verfrissing op, smeer jezelf in en vooral zorg ook voor anderen, vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn voor de zon: kinderen en ouderen”.

"Smeer jezelf in en vooral zorg ook voor anderen, vooral voor degenen die het meest kwetsbaar zijn vooro de zon: kinderen en ouderen

Marleen Van Dijck, Agentschap Zorg en Volksgezondheid

Meest gelezen