Landbouwers die nood hebben aan water, kunnen terecht bij Aquafin

Door het oppompverbod in West- en Oost-Vlaanderen mogen landbouwers geen water meer halen uit onbevaarbare waterwegen. Net als vorig jaar kunnen ze wel terecht bij de waterzuiveringsstations van Aquafin. Ze moeten er wel voor betalen.

Aquafin biedt daar gezuiverd afvalwater aan om de velden mee te besproeien. En dat is goed nieuws voor de landbouwers. Wie geïnteresseerd is, kan erzijn tractor volpompen.

Gratis is dat niet. Boeren betalen 160 euro per maand. Vorig jaar kon dat ook al tijdens het oppompverbod. En vele boeren weten dat nog, aan het waterzuiveringsstation van Ieper is het vandaag aanschuiven. 

Ook in de West-Vlaamse waterzuiveringsstations van Harelbeke, Oostende, Brugge, Roeselare en Waregem kunnen landbouwers en andere bedrijven gezuiverd afvalwater kopen.

Meest gelezen