Kattenhater aan het werk in Bree 

Het ziet ernaar uit dat er in Beek bij Bree een kattenhater actief is. Deze week is bij een dierenartsenpraktijk een kat binnengebracht die zwaargewond was, en eerder was ook al een kat vergiftigd.

Woensdagavond brachten ze bij een  dierenartsenpraktijk in Heusden-Zolder een katje binnen dat al een tijdje niet meer kon eten en bij de neus een etterend wondje had. Maar uit verder onderzoek en röntgenfoto's bleek dat er veel meer aan de hand was.

"De kiezen waren naar binnen geklapt, haar bovenkaak was gebarsten en haar gehemelte gescheurd. Bovendien zaten er kogelscherven in haar snoet en een volledige kogel in haar hals," vertelt dierenarts Marjolein Frederix. De schade is zoveel mogelijk hersteld en nu is het duimen dat Locka weer opknapt.

Vergiftigd

Een tijdje terug is van dezelfde eigenares in Beek ook al een kat vergiftigd. De vrees bestaat dat er een kattenhater actief is. De dierenartsen kunnen mensen met katten in de buurt alleen maar de raad gegeven hun diertje zoveel mogelijk binnen te houden, al zal niet elke poes dat appreciëren.

Meest gelezen