Videospeler inladen...

Koningspaar geniet samen met volgelopen Vossenplein van Bal National

Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdagavond aan de vooravond van de nationale feestdag op 21 juli het Bal National bijgewoond. Samen met een volgelopen Vossenplein in Brussel vierde Koning Filip de vijfde verjaardag van zijn koningschap. Ruim 14.000 mensen woonden het feest bij.

Vooraleer het koningspaar naar het Bal National afzakte, hadden ze er al een muzikaal intermezzo opzitten in het Paleis voor Schone Kunsten ( Bozar). Daar woonden koning Filip en koningin Mathilde een concert in Prelidium tot de nationale feestdag bij. De cellist Ivan Karizma, laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2017, speelde er samen met het Belgian National Orchestra.

Omstreeks 21.40 uur arriveerde het koningspaar onder luid applaus op het Vossenplein en pikten ze meteen enkele nummers van de Vlaamse boysband Get Ready mee. Daarna was het tijd aan Plastic Bertrand en voor hun vertrek trakteerde het publiek in koor koning Filip op een "Happy birthday to you".

Het concert in Bozar en het bezoek aan het Bal National vonden beide plaats in het teken van de vijfde verjaardag van het koningschap van koning Filip.

De sfeer op het Vossenplein was naar goede gewoonte op en top. Van 19.30 uur tot 1 uur vonden er optredens plaats van onder anderen Liliane Saint Pierre, Daddy K en The Planes. Het is al de 15e keer dat het Bal National plaatsvindt in het hart van de Marollen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen