Minister Vandeurzen wil overleg met zorgsector over sociale media

Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) wil een overleg met de zorgsector. Gisteren werd bekend dat er mogelijk ongepaste foto's gemaakt zijn van demente bejaarden in woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden.

Enkele personeelsleden zouden vernederende foto's gemaakt hebben van demente bejaarden en die gedeeld hebben via een besloten groep op sociale media. Het parket is een onderzoek gestart. Ook minister van welzijn Jo Vandeurzen reageert: "De zorginspectie zal ter plaatse komen om te kijken wat er gebeurd is en zal de nodige vaststellingen doen."

Overleg over gebruik sociale media

Daarnaast wil minister Vandeurzen ook een overleg met de woonzorgsector over het gebruik van sociale media. "We zien toch dat het een uitdaging is en blijft om respect op te brengen voor de privacy van bewoners van woonzorgscentra. Sociale media zijn een nieuwe realiteit. En ik wil eens met de sector spreken om te zien hoe we aanbevelingen kunnen doen, om in die woonzorgcentra een beleid te voeren rond sociale media, en daar ook afspraken rond te maken, ook met het personeel uiteraard."

Meest gelezen