Moeder in de cel, verdacht van poging gifmoord op zoontje (3)

Een moeder van 27 uit Eernegem wordt ervan verdacht dat ze haar zoontje van drie heeft proberen te vermoorden met gif. Ze zit daarom in de cel, zegt het parket van Brugge. De mama bekende dat ze haar zoontje een pijnstiller gaf die enkel bedoeld is voor volwassenen. "Ze wilde haar kind alleen zieker maken zodat ze het kon laten opnemen", zegt haar advocaat.

De mama en haar vriend brachten de jongen van drie eind vorige week naar het ziekenhuis en daar vonden ze sporen van tramadol in zijn bloed. Dat is een pijnstiller die enkel volwassenen mogen nemen. De moeder heeft bekend dat ze die pijnstiller gaf aan haar zoontje. Het kind lijdt volgens haar aan astma en epilepsie en ze wou hem opzettelijk zieker maken zodat ze hem kon laten opnemen in het Zeepreventorium in De Haan. De vader zou dat niet willen. Volgens haar advocaat Patrick Martens probeerde de mama haar zoontje niet te vermoorden. "Zij heeft op een verkeerde manier hulp gezocht. Door de pijnstillers toe te dienen, wilde ze duidelijk maken hoe ernstig de situatie was."

Het jongetje van drie is niet meer in levensgevaar. De vrouw uit Eernegem heeft nog vier andere kinderen. Ze blijft zeker nog een maand in de cel.

Meest gelezen