Opa met kleinzoon op één lijst in Meise

Wie de kieslijst van de CD&V in Meise erop nakijkt, ziet twee keer de naam 'Belgrado' verschijnen. De eerste is die van Pieter (23), op de derde plaats, de laatste is die van zijn grootvader Marcel (86). Hij is lijstduwer en ex-burgemeester van Meise.

Opvolging verzekerd dus voor Marcel Belgrado. Want hoewel ze wettelijk niet samen in de gemeenteraad kunnen zitten, staan Pieter en Marcel wel samen op de kieslijst. Een probleem? “We gaan niet op de feiten vooruit lopen. We vinden wel een oplossing...”

Geen advies van opa

De komende campagne zullen Pieter en Marcel alvast vaak samen op stap zijn. Pieter is blij met het voorbeeld van zijn grootvader: "Hoe hij omgaat met mensen, daar neem ik een voorbeeld aan. En ook zijn politieke ervaring is natuurlijk uniek."  Al moet Pieter niet te veel advies van zijn opa verwachten: "Advies? Neen hoor, we leven in een andere wereld nu dan in mijn tijd. Pieter moet zelf zijn weg zoeken."

Meest gelezen