Plastisch chirurg 'Dr. Bumbum', die vluchtte na dood van patiënt, is gevat

Ze hebben hem, de Braziliaanse plastisch chirurg Denis Furtado, ook bekend als 'Dr. Bumbum' (letterlijk: 'dokter Bips'). Hij was sinds vorige zaterdag spoorloos verdwenen toen een billenoperatie bij een patiënte misliep en zij daarbij overleed.

Dokter Denis Furtado is niet de minste in Brazilië: hij is bekend van televisie en heeft meer dan 650.000 volgers op Instagram. De 45-jarige plastisch chirurg is niet te beroerd om zich 'Dr. Bumbum' - dokter Bips - te laten noemen, omdat hij zich gespecialiseerd heeft in billenoperaties. 

Ook de 46-jarige bankierster Lilian Calixto uit Cuiabá, een stad in het westen van Brazilië, wilde haar achterwerk door Furtado laten bijwerken. De operatie vond zaterdagavond plaats in zijn flat in Rio de Janeiro. 

Maar het liep al snel mis: Calixto reageerde slecht op de eerste inspuitingen, waarop Furtado haar naar een ziekenhuis bracht. Haar toestand ging er alleen nog maar op achteruit. Een paar uur later was ze dood.

Volgens sommige bronnen zou Furtado de billen van zijn patiënte hebben ingespoten met een controversieel product op basis van acrylaat

Paniek en kritiek

Dr. Bumbum verdween niet veel later met de noorderzon. Volgens zijn advocaat omdat hij gepanikeerd had na het overlijden van zijn patiënte. Na een klopjacht van vier dagen en een anonieme tip werd hij gisteren uiteindelijk opgepakt in Rio de Janeiro.  Ook zijn moeder is gearresteerd.

Volgens sommige bronnen zou Furtado de billen van zijn patiënte hebben ingespoten met een controversieel product op basis van acrylaat en zou dat zijn misgelopen. Ook is er veel verontwaardiging over het feit dat de plastisch chirurg zijn operaties in zijn flat uitvoerde.

"Fataal ongeluk"

In een vijfdelige video op Instagram, die gepost werd na zijn arrestatie, stelt Furtado dat de dood van Calixto een "fataal ongeluk" was, dat zijn operaties legaal zijn in Brazilië en dat hij er zo al 9.000 met succes heeft uitgevoerd.

Furtado wordt nu aangeklaagd voor moord.

Meest gelezen