Videospeler inladen...

Prins Laurent in beroep tegen financiële sanctie die regering heeft opgelegd 

Prins Laurent gaat in beroep tegen de financiële sanctie die de federale regering hem heeft opgelegd. Dat heeft zijn advocaat Laurent Arnauts gemeld in een persbericht.

Eind maart heeft heeft de Kamer in een geheime stemming beslist dat Laurent dit jaar eenmalig 15 procent van zijn dotatie verliest. Het gaat om een bedrag van 46.000 euro. De regering had daarop aangedrongen nadat de prins in militair uniform een viering in de Chinese ambassade had bijgewoond zonder dat hij daarvoor toestemming had gevraagd. 

Advocaat Arnauts had de sanctie in de bevoegde Kamercommissie buitensporig genoemd, maar ving bot bij de Kamerleden. Laurent stapt nu naar de Raad van State met het doel de sanctie te laten annuleren.

"Na zorgvuldig het institutionele en juridische kluwen van de situatie te hebben in overweging genomen, heeft ZKH Prins Laurent van België beslist een annulatieberoep in te stellen tegen de sanctie die hem werd opgelegd", luidt de persmededeling van advocaat Arnauts. "Het annulatieberoep, dewelke kortelings zal worden neergelegd, baseert zich onder andere op de schending zijn rechten van de verdediging en machtsoverschrijding." Het beroep zal in de loop van volgende maand worden ingediend.

Meest gelezen