Videospeler inladen...

Regering investeert 350 miljoen per jaar om gascentrales te steunen die elektriciteitsbevoorrading garanderen

De federale regering heeft het plan goedgekeurd van minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) dat de financiële ondersteuning van gascentrales regelt die nodig zullen zijn op het moment van de kernuitstap, in 2025. Die ondersteuning is nodig omdat gascentrales nu niet rendabel zijn. 

Het is de bedoeling om uitbaters van gascentrales te vergoeden als ze hun centrales gebruiksklaar houden, zodat die elk moment kunnen worden opgestart.

De kostprijs van dit zogenoemde capaciteitsvergoedingsmechanisme wordt geschat op een kleine 350 miljoen euro per jaar. Marghem heeft het over "een belangrijke hervorming in de werking van de elektriciteitsmarkt".

De regeling moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Meest gelezen