Rode Kruis ronselt bloeddonoren in publiek Gentse Feesten

Vrijwilligers van het Rode Kruis zoeken in de hele feestenzone bloeddonoren tijdens de Gentse Feesten. Ze spreken bezoekers aan en vragen hen om bloeddonor te worden om het zomerse bloedtekort op te vangen.

Voor de allereerste keer houdt het Rode Kruis een grote wervingsactie op de Gentse Feesten. Er zijn in de hele Feestenzone mensen actief die bezoekers aanspreken en proberen warm te maken om bloed, plasma en bloedplaatjes te doneren. Ze spreken, net als fondsenwervers van andere organisaties, mensen op straat aan en leggen hen uit waarom bloed doneren nu zo belangrijk is. Eerder zocht het Rode Kruis tijdens de Feesten ook wel al donoren, maar dat enkel door mensen aan te spreken aan de hulpposten. Nu  gaf de stad Gent voor de allereerste keer de toestemming aan de organisatie om in het hele feestengebied actief te zijn. 

Zomers bloedtekort

Elke zomer valt de bloedtoevoer bij het Rode Kruis even stil doordat heel wat vaste donoren op vakantie gaan of tijdelijk geen bloed mogen geven (bv. na een reis naar een exotische bestemming). Op allerlei manieren zoekt het Rode Kruis dan extra donoren, vooral voor bloed. Dit jaar doen ze dat voor het eerst met zo'n grootschalige wervingsactie tijdens de Gentse Feesten. Op dit moment is er vooral een grote nood aan donoren met de bloedgroepen A- en B-. Wil je bloed geven? Maak dan zelf een afspraak bij een vast of een mobiel donatiecentrum. 

kasto80

Meest gelezen