James Arthur Photography

Steve Aoki en Tiësto sluiten geslaagde eerste dag van Tomorrowland af

In Boom heeft de Amerikaanse dj Steve Aoki vrijdagavond op het hoofdpodium de eerste dag van Tomorrowland afgesloten, terwijl ook Tiësto als laatste aan de bak kwam op een van de zeventien podia op het festivalterrein. Eerder op de dag gaven onder meer al Bonzai All Stars, Netsky en Hardwell het beste van zichzelf voor het publiek dat uit alle uithoeken van de wereld afzakte naar de Schorre.

Nog voor haar eerste concert op Tomorrowland kreeg de Antwerpse zangeres en rapster Coely vrijdag een gouden plaat voor haar album "Different Waters". Zij was een van de hiphop-namen die vandaag mochten aantreden op het dancefestival.

Radiozender Studio Brussel organiseerde een eerbetoon aan de Zweedse dj Avicii, die in april van dit jaar onverwachts overleed. Een violiste en een celliste brachten een cover van de hit "Wake Me Up". Ook de Zweden Axwell and Ingrosso eerden hun overleden landgenoot met hetzelfde nummer tijdens hun set op het hoofdpodium.

De festivalgangers konden vrijdag genieten van een warme, maar geen snikhete eerste Tomorrowland-dag. Daardoor hadden de hulpdiensten en het Vlaamse Kruis een relatief kalme dag. "We hadden voornamelijk te maken met maag- en darmklachten", zegt Kevin Beens van het Vlaamse Kruis. Met nog warme dagen in het vooruitzicht wordt aan de feestvierders wel aangeraden om veel (niet-alcoholische dranken) te drinken.

Ondanks de droogte van de afgelopen weken kon het traditionele afsluitende vuurwerk gewoon doorgaan. De veiligheidsdiensten volgden de situatie tot het laatste moment op voor ze groen licht gaven.

Meest gelezen