Twee Nederlanders aangehouden na mislukte plofkraak op postkantoor in Sint-Laureins

De politie heeft afgelopen nacht twee Nederlanders opgepakt die wellicht kort daarvoor een mislukte plofkraak hadden gepleegd op een postkantoor in Sint-Laureins, in de provincie Oost-Vlaanderen. Volgens het parket is het nog te vroeg om een link te leggen met de eerdere plofkraken op postkantoren in ons land. De twee zijn intussen aangehouden.

Rond 3.30 uur afgelopen nacht kwam de politie ter plaatse bij het postkantoor van Sint-Laureins. Daar waren kort daarvoor drie mannen binnengedrongen door met breekijzers de deur te forceren. Ze hadden ook gasflessen bij.

Een buurtbewoner had iets gehoord en kwam kijken, waarna de overvallers op de vlucht sloegen, voor ze de geldautomaat konden forceren. De vluchtauto werd kort daarna gevonden in Sint-Laureins.

Niet veel later hield de politie van de zone Maldegem een verdacht voertuig tegen. De vier inzittenden namen de vlucht, maar twee van hen konden worden overmeesterd. De twee Nederlanders zijn aangehouden en werden al verhoord.

Het is nog niet duidelijk of de verdachten iets te maken hebben met de eerdere plofkraken op postkantoren in ons land. "Het is te vroeg om die link te leggen", laat het parket weten.

Meest gelezen