Videospeler inladen...

Vier Palestijnen sterven bij bombardementen Gaza, Israëlische soldaat doodgeschoten

Een Israëlische soldaat is in de buurt van de zuidelijke Gazastrook omgekomen door Palestijns geschut. Dat meldt het Israëlische leger. Eerder meldde het ministerie van Gezondheid van de Gazastrook al dat zeker vier Palestijnen werden gedood door Israëlische bombardementen.

"Een groep terroristen opende het vuur op Israëlische troepen en een van de soldaten raakte ernstig gewond. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Zijn familie werd op de hoogte gebracht", zegt het leger in een persbericht, dat eraan toevoegt dat het gereageerd heeft met een reeks luchtaanvallen op de Palestijnse enclave.

Eerder raakte al bekend dat minstens vier Palestijnen omkwamen door die bombardementen van Israël. Volgens Israël waren drie van hen leden van de in de Gazastrook heersende Hamas-beweging.

De soldaat is de eerste dode aan Israëlische kant sinds het begin van de protesten op de Gazastrook tegen de Israëlische blokkade op 30 maart. Aan Palestijnse kant vielen al 146 doden.

Meest gelezen