Vrouwenstroppentocht op de Gentse Feesten

Op de Gentse Feesten is er gisteren een Vrouwenstroppentocht geweest. Initiatiefneemster was Tineke De Rycke. Zij wil als eerste vrouw lid worden van de Gentse Stroppendragers, nu is dat nog een exclusieve mannenclub.

Het initiatief was geslaagd, zag Tineke na afloop. Er waren zo'n dertig deelneemsters, op blote voeten. En met een strop natuurlijk. En er vloeiden zelfs traantjes, puur van emotie. "We hopen dat we volgend jaar gewoon bij de mannen kunnen mee opstappen. En is dat niet het geval dan houden we net als dit jaar één dag voor onze mannelijke collega's weer een eigen optocht". Johan Lucas is lid van de Stroppendragers en is catagoriek. "Het is voor mij een mannensosseteit en het blijft voor mij een mannensosseteit. We hebben eens gelachen he. We houden het been stijf. Maar mocht er toch anders worden beslist, dan mogen ze mijn lidkaart hebben".  Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.... 

 

kasto80

Meest gelezen