Van VUB-rector tot moordverdachte: de man die de dood van zijn vrouw in scène zette 

Deze week vertelt VRT NWS elke dag het verhaal van een ophefmakende moordzaak in ons land dat mogelijk al naar de achterkamers van ons collectief geheugen verhuisd is. Vandaag blikken we terug op “de man die het voorbeeld moest geven, maar in plaats daarvan iedereen zwaar teleurgesteld heeft". Het gaat om Jean Renneboog, ex-rector aan de VUB, die voor de rechtbank moest komen voor de moord op zijn vrouw. 

Nochtans begon het verhaal destijds helemaal anders. Tijdens een testrit die rector Jean Renneboog maakte met een huurwagen, botste de auto tegen een berg stenen. Het voertuig ging in vlammen op. De rector kon op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw kwam helaas om. Een tragisch ongeval, zo leek het wel. Maar schijn bedriegt...

Meest gelezen