Damen Shipyards Group

Waterbus op de Schelde na jaar groot succes

Een jaar na de start van de Waterbus op de Schelde zit de bootverbinding al aan 100 abonnementen. Het voorbije jaar hebben al meer dan 200.000 mensen gebruik gemaakt van de waterbus die van Hemiksem, over Kruibeke, naar Antwerpen vaart.

Het zijn cijfers die in Nederland op gelijkaardige bootverbindingen pas na drie à vier jaar gehaald worden. Er was duidelijk nood aan een alternatief om de files te vermijden. Al maken de meeste mensen kennis met deze waterbus als pleziertje, en niet als pendelaar.

Gerbrand Schutten van De Waterbus:"Mensen willen het eerst een aantal keren proberen om te zien of het voor hun dagelijks patroon een geschikt alternatief is. We kunnen nu een jaar nadien terugkijken, en we zien dat ontzettend veel reizigers die stap hebben gemaakt. Dus ik hoop dat dit de stap is naar nog veel spitsreizigers."

Er worden ook plannen gemaakt voor extra verbindingen naar de haven van Antwerpen en voor een lijn op het Albertkanaal.

kasto80

Meest gelezen