Brugge gaat aantal cruisetoeristen beperken: "We willen geen toestanden zoals in Venetië"

In Zeebrugge is de nieuwe cruiseterminal een maand open en dat zal zorgen voor veel cruisetoeristen die naar Brugge gaan afzakken. Maar om te vermijden dat ze er met te veel zijn, gaat de burgemeester hun aantallen beperken.

Heel veel van die cruisetoeristen willen Brugge zien, en dat zal telkens een stormloop in de binnenstad brengen. Er zijn twee soorten cruisetoeristen: diegenen die op voorhand al een trip naar Brugge hebben geboekt bij hun cruise. Maar er zijn ook toeristen die pas in Zeebrugge beslissen om ook naar Brugge te gaan. Het is de laatste groep die vaak overlast veroorzaakt. Vanaf september zullen er maar negen bussen met late beslissers per schip naar de stad mogen rijden.

"Het is niet de bedoeling om minder cruisetoeristen te hebben in Brugge", zegt burgemeester Renaat Landuyt. Hij wil met die maatregel die groep cruisetoeristen goed te begeleiden. De andere dagjestoeristen kunnen met de bus naar Gent, Antwerpen of Brussel.

Meest gelezen