Brand richt grote schade aan bij supermarkt in Willebroek

Een buurtsupermarkt aan de Breendonkstraat in Willebroek is zaterdagnamiddag getroffen door een zware brand.  Het vuur brak kort voor 17 uur uit, aan de achterzijde van de Carrefour Express.  Daar ligt het magazijn van de winkel en stonden ook enkele stapels met oud papier.  Over de precieze oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.  Het parket zal vandaag een deskundige ter plaatse sturen.

De schade aan de supermarkt is groot.  De opslagplaats aan de achterkant van het gebouw is volledig verwoest en ook in de winkel zelf is er zware rookschade.  De kans is groot dat alle voedingswaren die in de winkel liggen, zullen moeten worden vernietigd.

De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling. Uit voorzorg werden drie appartementen boven de supermarkt ontruimd. Eén persoon werd met rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens omstaanders zou de uitbater van de supermarkt in de loop van de namiddag ruzie hebben gehad met één of enkele klanten die betrapt waren op diefstal in de winkel. Verder onderzoek zal wellicht duidelijk maken of zij iets met de brand te maken hebben.

Meest gelezen