Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

"Vergeet de brexit, Toblerone krijgt originele vorm terug": twitteraars door het dolle heen

De Britten krijgen hun originele Tobleronereep terug. Dat schrijven verschillende Britse media. Twee jaar geleden besliste het bedrijf achter de beroemde chocoladereep om meer ruimte te laten tussen de chocoladepieken. Een beslissing die op weinig begrip kon rekenen toen. Nu zijn de reacties héél wat positiever: "Vergeet de brexit, de Toblerone komt terug in zijn originele vorm." 

"De reep ziet er nu meer uit als een fietsenrek" of "Bowie dood, een brexit, Trump… Net nu ik dacht dat 2016 niet slechter kon worden, veranderen ze de Toblerone". De teneur was twee jaar geleden méér dan duidelijk nadat het bedrijf achter de wereldberoemde Zwitserse chocoladereep beslist had om de reep te veranderen. Op de Britse markt dan toch.

De oorspronkelijke Tobleronereep had de vorm van een bergketen. Maar in 2016 werden de punten chocolade opmerkelijk smaller en de tussenruimtes heel wat breder. De repen van 400 gram werden 360 gram, die van 170 gram werden 150 gram.

Volgens bedrijf Mondelez International was de verandering nodig door de hogere kosten voor de ingrediënten. "Om het betaalbaar te houden en de driehoekige vorm te bewaren, moesten we het gewicht compenseren."

Maar volgens velen lag de brexit – en dus de koersdaling – aan de basis van de transformatie. 

De nieuwe vorm was niet het perfecte antwoord op lange termijn

Mondelez International

Nu krijgen de Britten hun originele Tobleronereep dus terug. Dat melden verschillende Britse media. "De nieuwe vorm was niet het perfecte antwoord op lange termijn", verklaart Mondelez International aan BBC. De reep zal ook zwaarder worden: van 150 gram naar 200 gram. Wat dat met de prijs zal doen, is nog niet duidelijk. Er wordt wel een prijsstijging gevreesd. 

"Tobleronerepen zullen er niet langer uitzien als een straat vol gebombardeerde huizen"

En of de chocoladeliefhebbers blij zijn. Op Twitter regent het momenteel reacties. "God bestaat", "Geweldig nieuws. Tobleronerepen zullen er niet langer uitzien als een straat vol gebombardeerde huizen", Vergeet de brexit, Toblerone krijgt zijn originele vorm terug", "Het leven is terug normaal: het is maar een greep uit de reacties op Twitter.

En opnieuw wordt vaak de link gelegd met de brexit. "Als we nu nog de brexit kunnen heroverwegen", "Als Toblerone het kan, kan de brexit het dan niet?" "De brexit teruggedraaid? Trump die ontslag neemt? Het kan me niet schelen, want Toblerone krijgt originele vorm terug" of "Ik kan het niet helpen te denken dat de brexit niet zal gebeuren. Het verminderde toen het Leave-kamp won. Nu zeggen ze dat de brexit misschien niet zal gebeuren en… ze geven ons meer Toblerone".

De brexit teruggedraaid? Trump die ontslag neemt? Het kan me niet schelen, want Toblerone krijgt originele vorm terug

Meest gelezen