Videospeler inladen...

Lichaam vermiste zwemmer gevonden in de E10-plas in Brasschaat 

In Brasschaat heeft de brandweer het lichaam van de vermiste zwemmer gevonden in de E10-plas, vlakbij de E19. Gisteren hadden de duikploegen al urenlang gezocht, maar tevergeefs, vanmorgen heeft de brandweer opnieuw gedoken. In de plas geldt een zwemverbod.

De hulpdiensten werden zaterdag om 15.15 uur gebeld door een vrouw uit Antwerpen. De man waarmee ze naar de plas was gegaan, was met zijn hond gaan zwemmen. Even later kwam de hond terug, maar de man niet.

De brandweer stuurde een duikploeg ter plaatse om naar de man te zoeken. Twee meisjes aan de andere kant van de plas verklaarden wel dat ze de man daar hadden gezien. Op dat moment zou hij op zoek zijn geweest naar zijn hond. "Het is mogelijk dat hij daarop weer het water is ingegaan om verder naar het dier te zoeken", zegt een politiewoordvoerder. Na enkele uren werd de zoektocht afgeblazen, maar vanmorgen is de brandweer opnieuw beginnen zoeken. Iets voor 13 uur is het lichaam van de man gevonden.

Maandag waarschuwde de politie van Schoten nog dat het streng verboden is om te zwemmen in de vijver. De E10-plas is een recreatievijver waar boten varen, wat gevaarlijk is voor zwemmers. Daarnaast is het water op sommige plaatsen erg diep. De verschillende temperatuurlagen kunnen zwemmers in de problemen brengen.

Meest gelezen