Google smult van Belgische wafels op nationale feestdag

Ook Google viert mee met de nationale feestdag. Met een doodle op zijn homepagina zet de zoekmachine Belgische wafels in de kijker. Zowel de zachte Luikse wafel als de krokante Brusselse wafel, die laatste mét aardbeien en slagroom.

Google merkt op dat België, ondanks zijn kleine oppervlakte, bekend staat om zijn veelheid aan smaken. "Het is ongetwijfeld om die reden dat er niet één maar twee soorten wafels bestaan in België. Je kan voor de Luikse wafel kiezen, met zijn afgeronde hoeken, zijn zachte textuur en zijn brokjes suiker die gesmolten zijn tijdens het bakken. Of voor de Brusselse wafel, die groot en rechthoekig is en een zachte en krokante textuur heeft en die meestal bestrooid wordt met bloemsuiker".

Volgens de legende werd de wafel in de 17e eeuw uitgevonden door de kok van de Prins van Luik. Het woord "wafel" komt dan weer van het oud-Franse "walfre", dat honingraat betekent. Want het is een smid die in de 13e eeuw de mal bedacht en zich daarvoor liet inspireren door de honingraten van de bijen.

Het is niet de eerste keer dat Google met een doodle aandacht schenkt aan de Belgische nationale feestdag. Vorig jaar bijvoorbeeld toonde de zoekmachine bijvoorbeeld een aangepaste afbeelding met 22 Belgische "landmarks". En in 2012 en 2015 zagen we voedingswaren optreden als ambassadeurs: mosselen, witloof, chocolade, spruitjes en frieten.

Meest gelezen