Archieffoto
Jonas Hamers / ImageGlobe

Kraanwagen beschadigt bovenleiding: spoorverkeer tussen Lokeren en Dendermonde onderbroken

Het spoorverkeer tussen Lokeren en Dendermonde is sinds vanochtend onderbroken. Een vrachtwagen met kraanarm heeft er de bovenleiding geraakt aan een spoorwegovergang. De bovenleiding is over een lengte van 300 meter beschadigd. "De schade is aanzienlijk, mogelijk zullen de herstellingswerkzaamheden verschillende dagen in beslag nemen", waarschuwt woordvoerster Leslie Buyle van Infrabel. De spoorwegen hebben een vervangende busdienst ingelegd.

Het ongeval gebeurde om iets voor 7 uur. De chauffeur van de vrachtwagen zou niet hebben gemerkt dat hij de bovenleiding had geraakt en reed naar verluidt nog tientallen meters voort. "De schade is aanzienlijk. Niet alleen de kabel moet hersteld worden, maar er zijn ook verschillende palen scheefgetrokken. Enkele daarvan zullen mogelijk vervangen moeten worden", aldus de woordvoerster van Infrabel. Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden het hele weekend in beslag  nemen en misschien ook nog enkele dagen nadien.

Tot dan wordt een vervangende busdienst ingelegd tussen Lokeren en Dendermonde. "Het gaat om een enkelvoudige spoorlijn en dus blijft de hinder beperkt tot die verbinding", aldus Buyle. Op lijn 57 rijdt ongeveer één trein per uur.

De woordvoerster wijst erop dat dergelijke ongevallen, waarbij vrachtverkeer een bovenleiding raakt, zich gemiddeld één keer per maand voordoen op het Belgische spoorwegennet. "We roepen de chauffeurs op om waakzaam te zijn, maar toch gebeurt dit nog vrij vaak."

Meest gelezen