James Arthur Photography

Ook tweede festivaldag van Tomorrowland verloopt vlekkeloos

In Boom hebben de bezoekers van het Tomorrowland-festival zaterdag genoten van een tweede zonovergoten dag zonder grote incidenten. "De hitte eist minder slachtoffers dan verwacht met dit weer", zegt een medewerker van het Vlaamse Kruis.

De grote namen van zaterdag waren Armin van Buuren, Martin Garrix en vaste waarden Dimitri Vegas & Like Mike. Maar ook popster Dua Lipa trok heel wat toeschouwers met een optreden vol hits.

De organisatie maakt zich sterk dat meer dan 200 nationaliteiten tijdens de twee festivalweekends vertegenwoordigd zijn in Boom, en dat toont zich op de wei. Jeroen, die praktisch om de hoek in Aartselaar woont, staat er naast Eric die uit China komt. Jeroen is al voor de tiende keer present: "Elke keer is de ervaring nog indrukwekkender dan het jaar ervoor, maar deze editie is werkelijk ongelooflijk", vindt hij. Voor Eric is het de eerste keer en hij is grote fan van de sfeer: "Ik vind het geweldig hoe mensen overal op en neer staan te springen."

Het Vlaamse Kruis, dat instaat voor de eerste hulp op het festival, heeft de situatie ondanks het warme weer onder controle. "Het aantal warmteslachtoffers valt echt mee, dankzij de aandacht van de medische staff en de organisatie", zegt Kevin Beens van Het Vlaamse Kruis. "Het aantal ligt lager dan in de lijn van verwachting met dit warme weer."

Op zondag komen onder andere Paul Kalkbrenner, Lost Frequencies en 2manydjs nog langs. Dimitri Vegas & Like Mike en Martin Garrix keren nog een keertje terug om de laatste dag van het eerste Tomorrowland-weekend af te sluiten.

Meest gelezen