© NASA/The Hollywood Archiv - creative.belgaimage.be

Persoonlijke collectie Neil Armstrong geveild

In Houston, in de Amerikaanse staat Texas, gaan binnenkort meer dan 2.000 persoonlijke me­mo­ra­bilia van Neil Armstrong, de eerste mens op de maan, onder de hamer. De veilingen starten begin november en worden voortgezet in mei en november van volgend jaar. Dat kondigde Armstrongs zoon Mark aan.

De collectie van Armstrong (1930-2012) bevat verschillende souvenirs die hij bij zich had tijdens Apollo 11, de maanmissie in 1969 waarvan de astronaut de bevelhebber was. Het gaat onder meer om een stuk van de propeller van de Wright Flyer uit 1903, vlaggen van de Verenigde Staten, de Verenigde Naties en verschillende Amerikaanse staten en een zilveren en een gouden medaillon. Armstrong zou ook de camera waarmee de eerste maanwandeling werd gefilmd, hebben bijgehouden.

Daarnaast gaan er ook een aantal persoonlijke artefacten van de astronaut onder de hamer. Het gaat onder andere om een vlag van de Purdue-universiteit, zijn alma mater, die ook aan boord was van de Apollo 11, een pet van zijn tijd bij de scouts en brieven.

Meest gelezen