Videospeler inladen...

Trump: "Opnemen van gesprekken door advocaat is misschien illegaal"

Op Twitter heeft de Amerikaanse president Donald Trump boos gereageerd op het nieuws rond zijn vroegere advocaat Michael Cohen. Die zou gesprekken met Trump over de betaling van een Playboy-model hebben opgenomen en die opnames zijn nu in handen gevallen van de FBI.

Gisteren meldde de krant The New York Times dat de federale politiedienst FBI in april is binnengevallen in het kantoor van Michael Cohen, de voormalige advocaat van president Donald Trump. Dat zou gebeurd zijn op verzoek van Robert Mueller, die het onderzoek leidt naar mogelijke Russische betrokkenheid bij de verkiezing van Trump tot president.

Bij die huiszoeking zou een audio-opname gevonden zijn waarin Trump en Cohen praatten over een betaling van zwijggeld aan Karen McDougal, een model van Playboy, waarmee Trump in 2006 een relatie zou hebben gehad. Het zou de bedoeling geweest zijn om die relatie stil te houden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

Vandaag heeft president Trump via Twitter boos gereageerd. Hij noemt het ongehoord dat de overheid voor dag en dauw binnenvalt in een advocatenkantoor en nog meer ongehoord dat die advocaat vertrouwelijke gesprekken met een cliënt zou opnemen. Dat is misschien illegaal, tweet de president. "Het goede nieuws is dat uw favoriete president niets verkeerd heeft gedaan", tweet hij nog. Eerder had Rudy Giuliani, de huidige advocaat van Trump, bevestigd dat er wel degelijk een auto-opname is in beslag genomen, maar hij wou niet zeggen wat erop stond.

Het onderzoek van Robert Mueller naar Russische inmenging in de kiescampagne en mogelijke financiële wanpraktijken komt inmiddels steeds dichter bij de president zelf. Advocaat Cohen is daarbij een spilfiguur, want hij zou zwijggeld hebben betaald aan McDougal, maar ook aan de pornoster Stormy Daniels om hun relaties met Trump buiten de media te houden tijdens de kiescampagne. Op zich is dat niet illegaal, maar het is wel vervelend voor de familie Trump omdat die relaties dateren uit 2006 toen Trump al getrouwd was met first lady Melania en kort na de geboorte van hun zoon Barron.

Meest gelezen