Brand bij recyclagebedrijf in Overpelt

In Overpelt is rond 14 uur brand ontstaan bij het metaalverwerkend bedrijf BNE Trading and Recycling, op de Albert Quintinlaan. Op een bepaald ogenblik sloegen de vlammen door het dak van de één van de bedrijfshallen en kwam er een rookpluim vrij. Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Via Be-Alert werden de omwonenden opgeroepen om de deuren en ramen gesloten te houden. Verschilllende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Een klein anderhalf uur na het uitbreken van de brand hadden zij de brand onder controle en konden ze een groot deel van de bedrijfshal vrijwaren.

Volgens burgemeester Jaak Fransen (CD&V) ontstond de brand in een opslagplaats waar rubber en plastic lag opgeslagen. Door de hitte ontbrandde  dat.

De brandweer was snel ter plekke en had de brand vrij snel onder controle. De brandweer blijft nog enige tijd nablussen om een opflakkering te voorkomen.

Meest gelezen