Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Israëlische luchtmacht bombardeert chemische installatie in westen van Syrië

Vanavond hebben Israëlische vliegtuigen een doelwit nabij de stad Masyaf in Syrië bestookt. Daar zou het Syrische leger een onderzoekscentrum voor chemische wapens hebben. De site werd vorig jaar ook al gebombardeerd.

Volgens het Syrische staatspersbureau SANA -een spreekbuis van het Assad-regime- hebben Israëlische vliegtuigen vanavond van in het Libanese luchtruim raketten afgevuurd op een installatie nabij de stad Masyaf, op 35 kilometer van Hama.

Daar ligt een chemisch onderzoekscentrum van het Syrische leger. Wellicht was die het doelwit van de Israëlische luchtaanval. Het is nog niet duidelijk hoeveel schade er is aangericht en of er doden zijn gevallen. In september vorig jaar werd de site ook al eens gebombardeerd door Israël.

Vorige week heeft dat land nog bombardementen uitgevoerd op een Syrische luchtmachtbasis nabij Homs. Daar zouden toen veel Iraanse militairen aanwezig zijn geweest.

Meest gelezen