© Ruslan Olinchuk - creative.belgaimage.be

Nigerese leger doodt tien Boko Haram-strijders

In het zuidoosten van Niger heeft het leger vrijdag een aanval van Boko Haram op een militaire post afgeslagen. Daarbij werden tien strijders van de Nigeriaanse jihadistische terreurorganisatie gedood. Dat meldde het ministerie van Defensie zaterdag.

De aanval gebeurde op een militaire post in Baroua, in de buurt van de stad N'Guigmi in de zuidoostelijk regio Diffa, dicht bij de grens met Nigeria. Behalve tien strijders van Boko Haram, kwam ook één Nigerese soldaat om en raakten twee militairen gewond.

Begin juli kwamen nog zes soldaten van het Nigerese leger om bij een aanval op een controlepost in Bla Brin, een plaats in hetzelfde gebied. In juni maakten drie zelfmoordterroristen eveneens zes doden op verschillende plekken in de stad Diffa.

Meest gelezen