Archieffoto

Paul Hegge bereikt als eerste Belg ooit top K2

Paul Hegge heeft als eerste Belg in de geschiedenis de top van de K2 bereikt. Gisteren om 5 uur Belgische tijd, op de nationale feestdag dus, kwam hij aan op de top van de moeilijkst te beklimmen berg ter wereld. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt bevestigd op gespecialiseerde websites.

Paul Hegge (51) uit Alken heeft in het dagelijkse leven een topfunctie bij Lineas, de grootste private spoorwegmaatschappij voor goederenvervoer. In zijn vrije tijd is Hegge een ervaren alpinist.

Twee jaar geleden beklom hij al met succes de top van de Mount Everest, met 8.848 meter de hoogste berg ter wereld. Daarna vatte hij het plan op om de K2 te beklimmen. Dat is met 8.611 meter de tweede hoogste ter wereld.  Maar het is wel de moeilijkst te beklimmen berg en staat daarom ook bekend als de “Killer Mountain”. Een 80-tal bergbeklimmers vonden de dood toen ze de K2 probeerden te beklimmen, terwijl zo'n 300 mensen succesvol de top haalden.

Hegge bereidde zich goed voor op de klim en begon met een internationale expeditie van zeven ervaren klimmers aan het nieuwe avontuur, met Hegge als enige Belg. Op de website Alarnette.com is bevestigd dat het gezelschap op 21 juli de top van de berg succesvol heeft bereikt.

De expeditie is nu bezig aan de afdaling van de reus. Het is de bedoeling dat ze vandaag in het basiskamp aankomen.

Meest gelezen