Victor Polster wint Prijs Beste Acteerprestatie voor "Girl" op filmfestival Odessa

Victor Polster heeft de prijs voor de Beste Acteerprestatie gewonnen op het filmfestival van Odessa voor zijn hoofdrol in de film "Girl" van regisseur Lukas Dhondt. Daarmee zet de film zijn zegetocht verder, na bekroningen op de filmfestivals van Cannes, Karlovy Vary (Tsjechië) en Palic (Servië). 

Victor Polster (16) sleept opnieuw een prijs in de wacht voor zijn hoofdrol in de Vlaamse film "Girl" van regisseur Lukas Dhondt. Hij kreeg de prijs voor de Beste Acteerprestatie op het internationale filmfestival van Odessa in Oekraïne. De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een tiener die geboren is als jongen maar balletdanseres wil worden. 

"Girl" was een revelatie op het recente filmfestival van Cannes en werd er meermaals bekroond. De film werd winnaar van de Caméra d'or (beste debuutfilm festival) en de Prix FIPRESCI (internationale filmrecensenten - in de sectie "Un certain regard"). Polster kreeg voor zijn speelfilmdebuut de prijs voor de beste acteerprestatie in de "Un certain regard"-competitie.

De film veroverde ook de Queer Palm, die sinds 2010 wordt uitgereikt. Die bekroont films uit de selecties in Cannes die thema’s als homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit in de kijker zetten. 

Sindsdien gaat de zegetocht van de film verder, met bekroningen op filmfestivals in Karlovy Vary (Tsjechië), vorige vrijdag nog in Palic (Servië) en nu dus in Odessa (Oekraïne). De film is ook genomineerd voor de LUX Filmprijs van het Europees Parlement.

Bij ons is het wachten tot 9 oktober wanneer de film het Film Fest Gent officieel opent. Distributeur Lumière zal "Girl" op 17 oktober in de Belgische bioscopen uitbrengen.

Meest gelezen