Vier doden en vier zwaargewonden bij kettingbotsing op A81 in Duitsland

Bij een zwaar ongeval op de snelweg tussen de steden Heilbronn en Würzburg in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn vier mensen om het leven gekomen en vier anderen zwaar verwond. Dat deelde een politiewoordvoerder mee. Op de A81 ter hoogte van Ahorn en Boxberg waren zaterdag minstens tien auto's op elkaar ingereden.

Een politiewoordvoerder sprak op de plaats van het ongeval van "een enorme ravage en erg complex incident". Wat tot de kettingbotsing heeft geleid, is nog niet duidelijk. Ook over het aantal lichtgewonden is nog niets bekend. Verschillende betrokkenen werden ter plaatse verzorgd.

De politie was rond 16.00 uur naar de plaats van het ongeval geroepen. Naar verluidt waren een honderdtal manschappen van de hulpdiensten, politie en brandweer aanwezig, met drie reddingshelikopters en één politiehelikopter. De A81 was in de richting van Heilbronn verschillende uren afgesloten.

Meest gelezen