Vrolijke prins George viert vijfde verjaardag

Kensington Palace heeft een nieuwe foto verspreid van Prince George, de oudste zoon van prins William en Kate, hertogin van Cambridge. Prince George wordt vijf jaar. In april kreeg hij er nog een broertje bij, prins Louis.

Prins William en Kate, hertogin van Cambridge, hebben een nieuwe foto vrijgegeven van een vrolijke prins George, die vandaag vijf jaar wordt. 

Prins George is de oudste van hun drie kinderen. Hij staat op de derde plaats in de lijst voor de troonopvolging in het Verenigd Koninkrijk. Zijn zusje Charlotte is op 2 mei drie jaar geworden. En op 23 april kreeg prins George er een broertje bij, prins Louis. 

Prins George heeft net zijn eerste jaar afgerond in de Thomas's Battersea school in Londen. In het toneelstuk naar aanleiding van Kerstmis speelde hij de rol van een schaap, meldt de BBC. Hij is ook gek op helikopters en vliegtuigen. Zijn vader William was tot voor kort piloot van reddingshelikopters.

Prins Louis - ook een vrolijke jongen blijkbaar - is op 9 juli nog gedoopt in de Chapel Royal in St James's Palace in Londen. Op die dag is ook de nieuwe foto van prins George genomen.

face to face

Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prins George heeft de Royal Mint een muntstuk van vijf pond uitgebracht, met de beeltenis van zijn naamgenoot Saint George, oftewel Sint-Joris en de draak. Saint George is de patroonheilige van Engeland. 

Meest gelezen