AFP or licensors

39 graden in de schaduw: Acropolis gaat vroeger dicht

Een zomerse hittegolf heeft zondag in Griekenland het kwik tot boven de 40 graden doen stijgen. Dat heeft de autoriteiten in Athene doen beslissen de iconische Acropolis te sluiten. In de Griekse hoofdstad was het 39 graden in de schaduw en meer dan 40 graden in de zon.

Om 13 uur ging de Acropolis dicht, meldde de staatstelevisie. Het ministerie van Cultuur had daartoe besloten om bezoekers en medewerkers tegen een hitteslag te beschermen. Normaal is de site tot 20 uur open.

Centraal in het land gaven de thermometers 41 graden aan. Lokale radio- en televisiestations maanden de bevolking aan zo weinig mogelijk buiten in de zon te zijn, lichtgekleurde katoenen kledij te dragen, heel veel water te drinken en alcohol en frisdranken te vermijden. Oudere en zieke mensen kregen de raad thuis te blijven.

Ook maandag zal de Acropolis-site al kort na de middag sluiten vanwege de voorspelde hitte. Pas dinsdag zou volgens de meteorologische dienst de temperatuur tot de normale waarde voor deze tijd van het jaar dalen: 36 graden.

Meest gelezen