Blaffende honden verstoren nachtrust in streek van Dendermonde

Het is warm, we leven met zijn allen meer buiten en slapen vaak met open ramen. Ook veel honden slapen buiten en die verstoren in de streek van Dendermonde de nachtrust van enkele buren. De politie vraagt dat hondenbaasjes hun verantwoordelijkheid opnemen.

De politiezone Dendermonde kreeg de laatste 10 dagen meer klachten binnen van blaffende honden die mensen 's nachts wakker houden. Door de warmte slapen mensen ook vaker met de ramen open. Maar ook de honden blijven vaker buiten zitten. De dieren worden buiten vlugger afgeleid en blaffen dan ook meer. De politie vraagt dat hondenbaasjes hun verantwoordelijkheid nemen. Dat kunnen ze doen door hun dieren binnen te houden of een halsband om te doen met ultrasoon geluid. 

kasto80

Meest gelezen