Videospeler inladen...

Lichaam drenkeling gevonden in recreatiedomein Willebroek

De zwemmer die gisteren verdween in het recreatiedomein in Willebroek, is dood teruggevonden. De man was ondanks een verbod toch gaan zwemmen. Een zoektocht leverde gisteren niets op. Vanmorgen werd opnieuw gezocht. 

Duikers hebben de hele dag met een sonarboot gezocht naar een drenkeling in een vijver van het recreatiedomein in Willebroek. De man van 51 was er gisteravond toch gaan zwemmen, ondanks een verbod. Volgens getuigen kwam de man niet meer boven. Een vriend probeerde de man nog te redden, maar tevergeefs.

De zoekactie gisteren leverde niets op. Toen de duisternis intrad, werd de zoektocht stopgezet. Sinds vanmorgen tien uur zetten de hulpdiensten weer alles op alles om het slachtoffer  te vinden. De man is rond de middag dood teruggevonden. Onderzoek moet uitwijzen of de man in dronken toestand is gaan zwemmen.

"De man, vermoedelijk dronken, wilde de vijver van Hazewinkel oversteken", zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket. "Halfweg is hij in de problemen geraakt en onder het water terecht gekomen. Een vriend van de man heeft hem nog proberen te redden, maar heeft uiteindelijk de greep moeten lossen omdat hij de man niet meer kon houden."

Meest gelezen