AFP or licensors

Experten beraden zich op Internationale aidsconferentie over strijd tegen hiv

18.000 experten beraden zich vanaf maandag op de 22e Internationale aidsconferentie in Amsterdam over manieren om de epidemie tegen 2030 te beëindigen. Er zijn zorgwekkende tegenslagen bij de bestrijding, waarschuwde Linda Gail-Bekker, de voorzitster van de International AIDS Society. "We zien overal ter wereld dat de epidemie zich verder uitbreidt." 

Ook de Verenigde Naties hadden onlangs nog voor tegenslagen in de bestrijding van hiv en aids gewaarschuwd. In veel landen, vooral in Oost-Europa en Azië, is het aantal nieuwe infecties sterk gestegen. De VN had zich tot doel gesteld de epidemie tegen 2030 uit de wereld te helpen. In 2017 kwamen er nog eens 1,7 miljoen nieuw besmette mensen bij.

Wereldwijd zijn er rond de 37 miljoen hiv-patiënten, waarvan het merendeel in Afrika. Elk jaar sterft bijna een miljoen mensen aan aids.

's Werelds grootste bijeenkomst van deskundigen over hiv en aids duurt tot vrijdag. Het motto is: "Barrières doorbreken - bruggen bouwen".

Meest gelezen