Videospeler inladen...

Kringwinkel recycleert achtergebleven tenten op Tomorrowland: "Volgend jaar gaan we ze verhuren"

De Kringwinkel verzamelt alle achtergebleven tenten op de camping van Tomorrowland. Ze zullen indien nodig hersteld worden. Wie volgend jaar Tomorrowland bezoekt zal via de kringwinkel een tent kunnen huren. "Zo zullen mensen geen tent meer meenemen en zal er ook minder afval achterblijven", zegt Jolien Roelandt van de Kringwinkel.

Het is een klassiek beeld wanneer festivals afgelopen zijn: op de camping blijven honderden tenten liggen. Veel feestvierders zien het niet zitten om de tent weer mee naar huis te nemen en laten ze op de camping achter. Op de meeste festivals belanden deze tenten in de vuilbak.

Maar Tomorrowland heeft een samenwerking met de Kringwinkel, die komen alle achtergelaten tenten ophalen. "We nemen alle tenten mee, ook als ze stuk zijn", zegt Jolien Roelandt van de Kringwinkel.

"Via een sociaal tewerkstellingsproject zullen medewerkers het hele jaar bezig zijn met het controleren van de tenten. Ze worden ook gerepareerd en weer in orde gebracht."

We nemen alle tenten mee. Ook als ze stuk zijn.

Jolien Roelandt, Kringwinkel

De bedoeling is om de gerepareerde tenten volgend jaar te verhuren aan de bezoekers van Tomorrowland. "Op die manier hoeven de bezoekers geen eigen tent mee te nemen en zullen er ook geen tenten achterblijven. De bedoeling is om de afvalberg zo veel mogelijk te verkleinen."

De Kringwinkel wil de tenten niet verkopen, want spotgoedkope Kringwinkeltenten nodigen mensen net uit om een tent te kopen voor eenmalig gebruik, klinkt het.

"Tenten die echt te zwaar beschadigd zijn en niet meer gerepareerd kunnen worden, zullen we recycleren", aldus Roelandt. "We maken er draagtassen van, of andere bruikbare spullen."

Meest gelezen