Nieuwe aanvraag voor bouw wijnproductiecentrum in Linden

Ondernemer Urbain Vandeurzen heeft een nieuwe bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een wijnproductiecentrum in Linden bij Lubbeek. In vergelijking met de vorige aanvraag is het project kleiner en is ook de locatie veranderd.

Enkele jaren geleden kocht ondernemer Urbain Vandeurzen het kasteel in het centrum van Linden. Aan de achterkant van het kasteel, op een hellend terrein langs de Kasteeldreef en Nachtegelatenstraat, realiseerde Vandeurzen een wijngaard van circa 10 ha groot. Voor de wijnproductie wou hij aan de andere kant van de Kasteeldreef tegen de rand van Lindenbos een futuristisch pand optrekken van 57 op 25 meter met een gebogen dak van circa 12 meter hoog.

Protest

Er kwam fel protest tegen het plan omdat dit het uitzicht van het landelijk gebied fel zou verstoren. Tijdens het protest vernielden onbekenden dit voorjaar 's nachts meer dan 450 wijnstokken uit de wijngaard. De aanvraag werd uiteindelijk zowel door het schepencollege van Lubbeek als de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant afgewezen.  

Nieuwe aanvraag

Nu heeft Vandeurzen een nieuwe aanvraag ingediend voor een pand waar hij zijn wijn wil gaan fabriceren. Het project is qua volume herleid tot een vierde en reikt niet hoger dan een gewoon huis. Als locatie heeft hij gekozen voor een plek in de Nachtegalenstraat aan de kant van de wijngaard langs de bestaande huizenrij. De gemeente Lubbeek en de provincie moeten nu bekijken of ze een bouwvergunning geven. 

Meest gelezen