"Wat was uw favoriete oorlog, Dick Cheney?": nieuwe reeks over Amerika van Sacha Baron Cohen in de herfst op Canvas

“Who is America?” heet de nieuwe, controversiële satirische reeks van Sacha Baron Cohen. Canvas heeft de uitzendrechten verworven.

De Britse komiek Sacha Baron Cohen kennen we van zijn typetjes: de gangsterrapper Ali G, de Kazachse journalist-ritselaar Borat of de Oostenrijkse homo Brüno. Nu kruipt hij in de huid van vier nieuwe karakters om “het ware gezicht van Amerika te laten zien”. “Who is America?” telt zeven afleveringen van een half uur. Vanaf september zijn ze integraal te bekijken op VRT NU en vanaf oktober op Canvas.

Kleuterwapens

De eerste aflevering op de zender Showtime deed verleden week al  stof opwaaien in de States. Sacha Baron Cohen deed zich voor als een Israëlische anti-terreurexpert en slaagde erin om republikeinse politici warm te maken voor zijn project om kleuters vuurwapens te geven. Nog voor het programma werd uitgezonden kwam er kritiek van Sarah Palin, de vroegere kandidate voor het vicepresidentschap.

Waterboardingkit

In de aflevering die net is uitgezonden in de States interviewt Sacha Baron Cohen oud-vicepresident Dick Cheney over zijn "favoriete oorlog" en laat hem een waterzak signeren, bedoeld voor (de martelpraktijk) waterboarding. Die "waterboardingkit" wordt intussen op een onlineveiling te koop aangeboden. De opbrengst gaat naar Amnesty International.

Meest gelezen