Praatpaal wordt walkie talkie in Affligem

Kelly De Coninck uit Affligem trok vorig jaar naar een veiling voor praatpalen. Nu pronken de twee oranje palen in haar tuin met de bedoeling er een walkie talkie van te maken.

Precies een jaar geleden sleepte Kelly twee oranje praatpalen in de wacht. Voor die twee nostalgische objecten betaalde zij 1.900 euro. "De bedoeling is om er een grote walkie talkie van te maken. De binnenkant is er volledig uit dus ze zijn erg licht. Mijn schoonvader is heel handig en krijgt die palen wel aan de praat", lacht Kelly. "Achter onze tuin is er een bosje en als de kinderen daar zitten te spelen, zie ik ze niet. Via die praatpalen kan ik dan gewoon op de knop duwen en ze roepen om te komen eten."

"Speciaal doen"

Kelly vindt het leuk om een beetje "speciaal te doen". "Je kan het vergelijken met een modern interieur met oude meubelen maar ik doe dat dan in mijn tuin. Ik speelde eerst nog met het idee om er een brievenbus van te maken in de voortuin maar die zou daar waarschijnlijk niet lang staan."

Meest gelezen