Romazigeuners zetten 70 woonwagens neer naast luchthaven van Oostende

Een groep Romazigeuners heeft zo'n 70 woonwagens neergezet op een privéterrein vlak bij de luchthaven van Oostende. Ze hebben daar geen toestemming voor. De politie van Oostende heeft hen gevraagd om binnen de drie dagen te vertrekken.

"We hebben die mensen gezegd dat ze daar illegaal staan op een terrein dat niet van hen is", zegt Carlo Smits van de politie van Oostende. "We hebben met hen afgesproken dat ze drie dagen krijgen om die plek te verlaten."

De stad Oostende heeft toiletten en afvalcontainers aan het terrein gezet om het veld proper te houden. De zigeuners verblijven in de Rolbaanstraat in Oostende. Het doet denken aan exact een jaar geleden. Toen streken zo'n 500 Romazigeuners neer in Gistel om er een religieus feest te vieren.

Meest gelezen