Videospeler inladen...

Te warm bij UGent: personeel mag tijdelijk minder lang werken

Vanaf morgen gaat bij de Gentse universiteit een speciale hitteregeling in. Het personeel mag al om 7 uur beginnen en om 13 uur naar huis gaan. De regeling loopt, zolang het KMI code oranje afkondigt.

Zowat 13.652 werknemers van de Universiteit Gent mogen vanaf morgen nog maar 6 uur per dag werken. Door de aanhoudende hitte gaat een "zomerregeling" van start. Werknemers bij wie het takenpakket dat toelaat, mogen 's ochtends om 7u al aan hun werkdag beginnen en om 13u naar huis gaan.

In heel wat gebouwen van de universiteit is er geen airconditioning en kan de temperatuur flink oplopen.

"We zitten hier in oude gebouwen aan de Coupure", zegt personeelslid Annick Lippens (zie foto), " er is geen airco, we moeten ons behelpen met ventilatoren. De hele voormiddag zit de zon recht op de ramen, in de namiddag zetten we alle ramen open om wat tocht te creëren;"


Alle werknemers van de UGent kregen maandag een bericht over de zomerregeling, die geldt voor alle werknemers ongeacht de vakgroep, faculteit, afdeling of directie waarvoor ze werken. De regeling geldt voor alle personeelsleden "voor zover de dienstnoodwendigheden dat toelaten". "Voor bijvoorbeeld dierenverzorgers zal het niet van toepassing zijn", verduidelijkt de universiteit. Een deel van de medewerkers is in deze periode op vakantie, maar wie niet met verlof is kan aanspraak maken op de kortere werkdag. De regeling loopt in eerste instantie tot vrijdag 27 juli, voor zo lang het KMI code oranje heeft voorspeld.
 

kasto80

Meest gelezen