Twee daklozen in brand gestoken in Berlijn

In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn twee dakloze mannen in brand gestoken in een treinstation, beide mannen werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dat heeft de politie meegedeeld. De daders zijn nog niet gevat, ook het motief is niet duidelijk. 

De daklozen van 47 en 62 jaar oud lagen zondagnacht aan het treinstation van Schoeneweide in het zuidoosten van Berlijn. Onbekende aanvallers goten een ontvlambare vloeistof over hen en probeerden de daklozen te verbranden. De aanvallers zijn te voet gevlucht. Getuigen uit een aanpalende snackbar snelden ter hulp en doofden de vlammen.

De twee daklozen zijn met zware brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De speurders hebben nog niet met hen kunnen spreken, zei een politiewoordvoerder. De aanvallers zijn nog niet gevonden, ook het motief voor de aanval blijft onduidelijk. De autoriteiten openden een onderzoek op verdenking van poging tot moord.

Het incident roept herinneringen op aan de aanval op een slapende dakloze in Berlijn tijdens de kerstavond van 2016. Een groep jongeren probeerde de man in brand te steken, maar omstanders kwamen tussenbeide. De belangrijkste dader werd veroordeeld tot twee jaar en negen maanden cel.

Meest gelezen